Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
17 april 2018

De Vogel naar HU

Vanaf april 2018 neemt Vivienne de Vogel samen met Jacqueline Bosker de leiding over van het lectoraat Werken in Justitieel Kader van Hogeschool Utrecht van Anneke Menger.

De Vogel was al per 1 maart 2017 benoemd als lector bij het lectoraat voor 12 uur per week, wat nu is uitgebreid naar 28 uur. Zij blijft voor 12 uur per week verbonden aan de afdeling onderzoek van de Forensische Zorgspecialisten. Het lectoraat Werken in Justitieel Kader is in 2008 gestart op initiatief van de drie reclasseringsorganisaties (3 RO) en Hogeschool Utrecht. Het lectoraat doet praktijkgericht onderzoek en ontwikkelt onderwijs met als doel de HBO professionals die werken binnen justitieel kader te versterken. Professionaliteit en continuïteit in het traject van de cliënt zijn daarbij de centrale onderzoekslijnen. De Vogel zal zich met name richten op de onderzoekslijn Continuïteit in het justitiële domein. Dit biedt mooie kansen om te combineren met haar werk bij DFZS met als doel doorstroom van forensische patiënten en cliënten te verbeteren. Verder biedt het mogelijkheden om de kennis van de forensische praktijk en het onderzoek te kunnen overbrengen aan studenten en professionals die dit in hun werk direct kunnen toepassen.

Voor DFZS blijft De Vogel zich voornamelijk bezighouden met de onderwerpen genderverschillen in de forensische psychiatrie en risicotaxatie. Daarnaast heeft ze de rol van copromotor van de projecten Incidenten tijdens de behandeling (Nienke Verstegen) en Hoeven Outcome Monitor (HOM) / recidive (Lobke Keune) en begeleidt ze Klinisch Psychologen - in opleiding en studenten bij hun onderzoeken.

Voor meer informatie: zie https://www.onderzoek.hu.nl/Onderzoekers/Vivienne-de-Vogel