Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Opleidingen

We vinden het belangrijk om voortdurend te innoveren in de forensische zorg, om nieuwe kennis te ontwikkelen, ervaring op te doen en deze met anderen te delen. Dit doen wij niet alleen met onze eigen professionals, maar ook met het brede forensische veld in Nederland door samen te werken en samen op te leiden.

P-opleidingen tot
gz-psycholoog, psychotherapeut en klinisch psycholoog

De Forensische Zorgspecialisten is een erkende praktijkopleidingsinstelling die masterpsychologen, -orthopedagogen en gezondheidskundigen opleidt in de
P-opleidingen. Dit doen we in samenwerking met de RINO Groep Utrecht, Rotterdam en Leiden; RINO Noord-Holland en PPO Groningen, en bij gelegenheid met andere RINO’s in het land. Deze P-opleidingen zijn meerjarige opleidingen tot gezondheidszorg-psycholoog en psychotherapeut (volgens artikel 3 van de wet BIG) en het specialisme klinisch psycholoog (volgens artikel 14 van de wet BIG).

Lees meer

Samenwerkingen met universiteiten en hogescholen

Als organisatie werken we samen met onder andere de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Vrije Universiteit (VU). Onze onderzoekers verzorgen er onderwijs en promovendi, en onderzoekers van beide universiteiten verrichten bij ons (promotie)onderzoek. Onze onderzoekers geven ook gastcolleges op verschillende hogescholen. Daarnaast werken zij internationaal samen met toonaangevende wetenschappers, en zijn op (internationale) congressen te gast voor het geven van lezingen of workshops. Studenten van verschillende universiteiten en hogescholen lopen bij ons (onderzoeks-)stages.

Lees verder

Forensische academie

De Forensische Academie biedt toonaangevende opleidingen en trainingen op het gebied van forensische zorg. De nadruk ligt hierbij op risicotaxatie en risicomanagement. De opleidingen zijn een directe vertaling van de kennis en ervaring van onze onderzoekers en behandelaren, en worden voortdurend geactualiseerd. De Forensische Academie is een structurele samenwerking tussen De Forensische Zorgspecialisten en de RINO Groep.

Lees verder

Opleiding psychiatrie: forensische stage

Wil je als psychiater in opleiding actief bijdragen aan de behandeling van patiënten en cliënten in een stimulerende leeromgeving? Dat kan bij De Forensische Zorgspecialisten. We hebben jaarlijks vier tot vijf stageplaatsen in zowel een klinische als poliklinische setting beschikbaar voor arts-assistenten psychiatrie.

Lees verder