Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Over ons

‘Wij werken aan een samenleving waarin iedereen zich goed en veilig voelt’

Over De Forensische Zorgspecialisten

De Forensische Zorgspecialisten levert kennis en diensten in de forensische zorg. Wij werken aan een samenleving waarin iedereen zich goed en veilig voelt. Onze organisatie bestaat uit twee onderdelen: de Waag en de Van der Hoeven Kliniek.

Lees verder

Aandacht voor slachtoffers

Slachtofferbeleid is voor ons een belangrijk onderwerp. Daarom onderhouden we nauw contact met slachtoffer- en lotgenotenorganisaties. Alle behandelingen van de Waag en de Van der Hoeven Kliniek richten zich op het vergroten van maatschappelijke veiligheid. En daarmee op het voorkomen van nieuwe slachtoffers.

Lees verder

Milieu en duurzaamheid

Duurzaamheid staat als thema hoog op onze agenda. Zo heeft de Van der Hoeven Kliniek in oktober 2018 een samenwerkings-overeenkomst getekend waarmee wij onze verantwoordelijkheid nemen om bij te dragen aan een klimaatneutrale stad.

Lees verder

Klachten

Onze behandelaars werkzaam doen hun best om een behandeling zo goed mogelijk te laten verlopen. Toch kan het gebeuren dat jij als cliënt een klacht hebt over jouw bejegening of behandeling.

Lees verder

DFZS in cijfers 2022

51

Wetenschappelijke
publicaties

In 2022 heeft De Forensische Zorgspecialisten 51 publicaties uitgebracht.

332

Van der Hoeven Kliniek
patiënten

In 2022 had de Van der Hoeven Kliniek 332 patiënten in zorg.

6444

Behandelde cliënten
de Waag

In 2021 behandelde de Waag 6890 cliënten.

Veelgestelde vragen

Wie zijn De Forensische Zorgspecialisten?

Als organisatie leggen wij ons toe op forensische zorg. Dat is zorg voor mensen met grensoverschrijdend of strafbaar gedrag. Onze organisatie bestaat uit verschillende onderdelen die samen een breed scala aan kennis en diensten leveren.

Meer informatie over De Forensische Zorgspecialisten

De zorgonderdelen van De Forensische Zorgspecialisten zijn de Waag en de Van der Hoeven Kliniek.

Meer informatie over:

Hoe kom ik met jullie in contact?

Heb je een vraag voor ons? Of wil je om een andere reden contact opnemen? De adresgegevens van de verschillende locaties van De Forensische Zorgspecialisten, en het contactformulier vind je op onze contactpagina.

Mediavragen

Journalisten kunnen contact opnemen met onze persvoorlichters:

Sandra Eigeman: 030 - 275 82 15

Evert-Jan Pieters: 030 - 275 82 55

Hoe gaan jullie om met slachtoffers?

Ons slachtofferbeleid is een belangrijk onderwerp. We onderhouden nauw contact met slachtoffer- en lotgenotenorganisaties. Alle behandelingen van de Waag en de Van der Hoeven Kliniek richten zich op het vergroten van maatschappelijke veiligheid, en daarmee op het voorkomen van nieuwe slachtoffers. Lees meer over aandacht voor slachtoffers.

Staat uw vraag en antwoord er niet tussen? Neem dan gerust contact op.

Contact