Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Onderzoek

Onze organisatie heeft een duidelijke focus op innovatie en kwaliteit. Daarom zetten we sterk in op expertiseontwikkeling en onderzoek. De focus van de afdeling onderzoek ligt op wetenschappelijk onderzoek dat van direct belang is voor de behandelpraktijk.

Ontwikkeling en effectiviteit

Om de kwaliteit van onze zorg te bewaken, doen wij doorlopend effectonderzoek en procesevaluaties. Hierbij wordt getoetst of behandelingen worden uitgevoerd zoals ze bedoeld zijn, of de problemen waarvoor forensische behandeling geïndiceerd is verminderen en verzamelen we verbeterpunten van zorgontvangers en -verleners.

Kennisdeling

We zoeken steeds naar samenwerking en aansluiting met het forensische veld. De kennis en ervaring die we opdoen, delen we graag met anderen door in (internationale) wetenschappelijke tijdschriften te publiceren, presentaties en workshops op (internationale) congressen en symposia te geven en risicotaxatietrainingen via de RINO Groep te verzorgen.

Risicotaxatie-instrumenten

Een belangrijk deel van onze onderzoeksprojecten is gereserveerd voor het ontwikkelen en onderzoeken van risicotaxatie-instrumenten. We lichten een aantal van de instrumenten toe, waar wij mee gewerkt hebben.  

Meer over de risicotaxatie-instrumenten

Onderzoeksprojecten

Naast het ontwikkelen van van risicotaxatie-instrumenten, zetten wij onder andere in op verdieping van kennis op het gebied van diverse specifieke groepen binnen de forensische ggz, zoals mensen die een zedendelict hebben gepleegd, vrouwen en jongeren. 

Bekijk alle onderzoeksprojecten

Onderzoekers

Innovatie is een van onze belangrijkste drijfveren. Onze onderzoekers dragen dan ook actief bij aan de behandelpraktijk en kwaliteit van de zorg die we aanbieden. Elke onderzoeker heeft een eigen expertisegebied. Hierdoor kunnen we een uitgebreid en divers portfolio aan onderzoeksprojecten voorstellen.

Onze onderzoekers