Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Onderzoek

Onze organisatie heeft een duidelijke focus op innovatie en kwaliteit. Daarom zetten we sterk in op expertiseontwikkeling en onderzoek. De focus van de afdeling onderzoek ligt op wetenschappelijk onderzoek dat van direct belang is voor de behandelpraktijk.

Ontwikkeling en effectiviteit

We richten ons onder meer op:

  • het ontwikkelen en onderzoeken van risicotaxatie-instrumenten voor risico- en beschermende factoren;
  • het aantonen van de effectiviteit van onze behandelingen en verdieping van kennis op het gebied van diverse specifieke groepen binnen de forensische ggz, zoals zedendelinquenten, vrouwen en jongeren.

We zoeken hierbij steeds naar samenwerking en aansluiting met het forensische veld. De kennis en ervaring die we opdoen, delen we graag met anderen.

Kennisdeling

We publiceren regelmatig in (internationale) wetenschappelijke tijdschriften en verzorgen presentaties en workshops op (internationale) congressen en symposia.

Ook verzorgen onze experts via de RINO Groep trainingen in risicotaxatie.

Onderzoeksprojecten

We zetten ons actief in op innovatie en kwaliteit. We nemen dan ook een voortrekkersrol in op vlak van expertiseontwikkeling en onderzoek. Onze onderzoekers focussen op onderzoeksprojecten die bijdragen aan de behandelpraktijk. Daarnaast zoeken we in onze bezigheden graag naar samenwerking en aansluiting met het forensische veld.

Bekijk alle onderzoeksprojecten

Risicotaxatie-instrumenten

Een belangrijk deel van onze onderzoeksprojecten is gereserveerd voor het ontwikkelen en onderzoeken van risicotaxatie-instrumenten voor volwassenen. We lichten een aantal van de instrumenten toe, waar wij mee gewerkt hebben.

Meer over de risicotaxatie-instrumenten

Onderzoekers

Innovatie is een van onze belangrijkste drijfveren. Onze onderzoekers dragen dan ook actief bij aan de behandelpraktijk en kwaliteit van de zorg die we aanbieden. Elke onderzoeker heeft een eigen expertisegebied in het klinische of ambulante veld. Hierdoor kunnen we een uitgebreid en divers portfolio aan onderzoeksprojecten voorstellen.

Onze onderzoekers

Onderzoeksbulletin

Met regelmaat verspreiden onze onderzoekers een onderzoeksbulletin. Hierin worden de belangrijkste onderzoeken en onderzoeksresultaten voorgesteld. Zo werden eerder de resultaten over een onderzoek over Virtual Reality, over niet-aangeboren hersenletsel, en over behandelen op afstand gedeeld.

Bekijk de onderzoeksbulletins