Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
15 oktober 2021
Media

Tbs’ers op tournee

De Van der Hoeven Kliniek gaat vanaf november op theatertour door Nederland. Bij deze tournee spelen tbs-patienten samen met medewerkers en buurtbewoners scènes waarin het thema ‘ontmoeting’ centraal staat. Deze theaterscenes worden gespeeld na vertoning van de documentaire Echo - theater in de tbs en er is een dialoog met de spelers.

Echo, theater en dialoog
De Van der Hoeven Kliniek geeft al jaren kunsteducatie op het gebied van theater, beeld en muziek, en levert daarmee een bijdrage aan de behandeling van patiënten. Met theaterscènes gaan de tbs-patienten, medewerkers en buurtbewoners dit najaar op tournee langs theaters en instellingen in Nederland. Na afloop van de vertoning van de documentaire Echo gaan spelers na het spelen van scènes in dialoog met het publiek.

Tournee-schema
Theaters door het hele land, zoals FOCUS Theater Arnhem, Chassé Breda, ECI Cultuurfabriek Roermond gaan de documentaire vertonen met bijbehorend programma. Voor meer informatie over de tournee zie: www.tbsontour.nl

Rusteloze zielen en Echo
De tour zou aanvankelijk na de documentaire Rusteloze Zielen - opgenomen in de Van der Hoeven Kliniek – in november 2020 beginnen, maar werd door de COVID-19-crisis gecanceld. In november gaat de theatertour alsnog van start. Op 19 oktober verschijnt er een tweede documentaire ECHO – theater in de tbs (22:35 uur, NPO2, VPRO), waaruit ook fragmenten op de avonden in de theaters vertoond worden. In Echo wordt een unieke inkijk gegeven in een tbs-kliniek. Beide documentaires zijn gemaakt door filmmaker Ingrid Kamerling (In het Hoofd van mijn Zusje (2016), Geluiden voor Mazin (2012).