Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
26 januari 2024
DFZS

Drie vragen aan... Nika en Quinta

Medewerkers zorgadministratie, Nika bij de Waag en Quinta bij de Van der Hoeven Kliniek
Nika en Quinta werken bij de zorgadministratie van de Forensische Zorgspecialisten. Nika voor de Waag en Quinta voor de Van der Hoeven Kliniek. We stelden hen drie vragen...

Wat houdt jullie werk bij de zorgadministratie in?

Nika: “De naam ‘zorgadministratie’ vind ik eigenlijk wat suf. Ons werk is namelijk zoveel meer dan dat. Kort uitgelegd: wij zorgen ervoor dat de zorg die wij als organisatie bieden op de juiste manier wordt geregistreerd. Daar komt meer bij kijken dan je misschien denkt. Ik werk hier inmiddels twee jaar, maar ik blijf bijleren.”

Quinta: “De zorg die wij als organisatie bieden, moet achter de schermen goed geregeld worden. Ons werk is in de basis administratief, maar wel heel afwisselend. Sommige casussen rollen er gemakkelijk doorheen, terwijl andere casussen echt puzzels zijn. Die laatste gevallen vind ik het leukst: het vraagt om uitzoeken en navragen om het voor elkaar te krijgen.”

Hoe zijn jullie in de forensische zorg terecht gekomen?

Quinta: “Ik ben na het afronden van mijn opleiding begonnen bij de zorgadministratie van de Van der Hoeven Kliniek. Ik dacht: ik doe dit voor een jaar en dan zie ik wel weer verder. Dat jaar is uitgegroeid tot een dienstverband van twintig jaar. Het afwisselende werk en de fijne werksfeer hebben me hier gehouden.”

Nika: “Ik ben hiervoor manager van een horecazaak geweest en ik heb in de luchtvaartdienstverlening gewerkt. Andere sectoren, maar wel dienstverlenend werk. Corona zette mij aan het denken: wat wil ik écht graag doen? Ik ben toen met een hbo-opleiding gestart en ben daarna bij de Forensische Zorgspecialisten gestart. Ik vind het mooi dat ik hier een bijdrage kan leveren aan de maatschappij.”

Wat maakt het werken bij de Forensische Zorgspecialisten voor jullie bijzonder? 

Nika: “Ik vind het heel fijn hoe ik ontvangen werd toen ik hier startte. Ik voelde me echt welkom en gewaardeerd, en dat ervaar ik nog steeds zo. Bij andere banen heb ik me ook wel eens inzetbare pion gevoeld. Dat is hier niet het geval.”

Quinta: “Voor mij zijn ook collega’s heel belangrijk. We kunnen als team op elkaar bouwen en de sfeer is goed. Daarnaast vind ik de sector ook interessant. Dat samen maakt dat ik na twintig jaar nog steeds met plezier naar mijn werk ga.”

Benieuwd of werken in de forensische zorg ook iets voor jou is? Bekijk nu onze vacatures.