Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
22 augustus 2024

De Forensische Zorgspecialisten tevreden over uitspraak bezwaar tegen tariefbeschikking van NZa: tarieven worden opnieuw berekend

Vandaag heeft het College voor Beroep bedrijfsleven (CBb) uitspraak gedaan. Het CBb heeft De Forensische Zorgspecialisten (DFZS) gelijk gegeven in het bezwaar dat zij hadden gemaakt tegen de tariefbeschikking van de NZa voor wat betreft de Geestelijke Gezondheidszorg en Forensische Zorg (ZPM-tarieven).

DFZS is tevreden over deze uitspraak dat de NZa binnen drie maanden na deze uitspraak de tarieven van 2022 en 2023 opnieuw moet vaststellen, op een zodanige manier dat de indirecte tijd op basis van de meest actuele gegevens in de tarieven verwerkt wordt.

Ook is DFZS erg verheugd omdat dit voor de toekomst betekent dat er openheid wordt gegeven over de berekening van de kostprijzen door de NZa. Ook geeft dit een goede basis voor een kostprijsonderzoek dat leidt tot tarieven die kostendekkend zijn.  

Achtergrond
De Forensische Zorgspecialisten (DFZS) heeft met ondersteuning van advocatenkantoor Maverick op 22 juli 2022 bezwaar gemaakt tegen de tariefbeschikking van de NZa voor wat betreft de Geestelijke Gezondheidszorg en Forensische Zorg (ZPM-tarieven).

Op 11 juni 2024 is de Beroepsprocedure in Den Haag geweest. Tijdens deze zitting zat DFZS tegenover de NZa.